Hur allt började och val av namn

Zira Smycken kom till av en ren slump faktiskt. Det var så, att jag var på middag hos en vänninna som visade mig ett halsband hon hade gjort. Jag blev mycket nyfiken på det och köpte själv ett smyckeskit för att prova på. .. och ja.. jag blev helt uppslukad! Det här är verkligen min grej. Jag började i Jan-08.

Namnet ZIRA betyder Smycka och kommer från ordet Sira/ Utsira, som betyder Smycka/Utsmycka!

Zira är mitt eget varutmärke som jag har regitsrerat hos Prv och så har jag tagit fram egna tags.

Jag började gå kurser

Glasfusing = Att sammanfoga olika glasbitar och sen smälta ihop dem i en ugn, blir underbara glas smycken!

 

Makramé = Här knyter man med tunna bomullsband och dekorerar med fina pärlor.

 

Chainmaille = En form av vikingasmycken där man sammanlänkar bindringar till bla kunga kedjor, plattbrynjekedjor och dyl.

 

Metalltrådsvirkning = Också en form av vikinga smycken. Den här typen av virkning går ganska snabbt och blir väldigt stilfullt.

 

Silverlera = Här skapar man smycken med en Silverlera. Jättekul, dock väldigt kladdigt och inte alls så lätt som det ser ut. Har än så länge "bara" gjort en ring, som för övrigt inte blev så bra som jag hade hoppats.

 

Peyote = Här sammanlänkar man små, små pärlor genom att sy ihop dem. Med Peyote kan man göra fantastiska Smycken. Dock väldigt..väldigt pilligt..

 

Coilling = Här gör man fantastiskt romantiska smycken, tyvärr insåg jag direkt att det inte var något för mig. Vansinnigt tålamods krävande! Det går ut på att man böjer till ett hänge av en tunn ståltråd, som man sen lindar med en ännu tunnare ståltråd, så väver man in olika glaspärlor i det.

 

Nu har jag varit på Facetts och Puss stora pärlträff och gått nya kurser:

Metalltrådsvirkning: En helt annat typ av Metalltrådsvirkning än den jag kunde tidigare. Den här formen av Metalltrådsvirkning, går ganska snabbt och blir jättefint. Man virkar in pärlor i metalltråd.

Rasselringar: En form av ring, där man sätter på en massa pärlor som är rörliga.

Pärlvirkning: Här virkar man en lång Orm i form av pyttesmå pärlor. Det blir fint, men är så tidskrävande och enormt "pilligt".

Har även gått på en föreläsning om Silversmide och om konsten att fota smycken... Inte det lättaste.

 

 

Kurser

Glasfusing

Makramé

 

Chainmaille

 

Metalltrådsvirkning

 

Silverlera

 

Peyote

Coilling

 

 

Vikingnitt

 

 

Herringbon.

 

 

Revoli

 

 

Och mycket mycket mer...

Copyright 2012 © All Rights Reserved